Al 4 generaties verstand van lekker vlees

Jacco Rodenburg Vleuten wit

Welkom bij Jacco & Inge Rodenburg

Al 4 generaties verstand van lekker vlees

De Dry-Aged specialist van Nederland

Mooi mals en smaakvol rundvlees

Vleeswaren uit eigen worstmakerij

De lekkerste maaltijd vers voor u bereid

Onbetwist uw Barbecuespecialist

Wij wensen u smakelijke feestdagen en een gezond 2019!

Kerstfolder en kerst-website

Kalkoenen en gevulde kalkoen

Feestelijke borrelhapjes

Gildehoen, 100% Antibioticavrije Hollandse Kip

De Gildehoen is een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Met de Gildehoen koopt u een puur Hollands pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd. 

Leefomstandigheden

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

Gezond

De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren. Antibiotica wordt nooit preventief toegediend maar alleen ingezet als het welzijn van de hoenders in het geding komt, de inzet van antibiotica is dan ook minimaal. De pluimveehouders streven naar volledig antibiotica-vrije dieren. Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede.

Voer

De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars. Samengevat: Gildehoen = Duurzaam, lekker, gezond en een heel levenlang antibioticavrij.  

Speciaal voor de feestdagen

Bekijk ook eens onze website over onze kalkoenen

De Polderhoen, biologische kip. U proeft de fijne smaak van weleer

De kuikens van de Biologische Polderhoen worden grootgebracht in Nederland (Flevopolder) met speciaal biologisch voer, rijk aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op in hun eigen tempo. De kuikens worden groot in hun natuurlijke leefomgeving. Daarom hebben deze polderhoenders stevig vlees en een ouderwets fijne smaak.

Het ras

De Polderhoen is een speciaal ras, een heel ander ras dan een gangbare kip. Het is een Franse kip, om precies te zijn het Hubbard. Deze kip is 14 jaar geleden gekozen omdat het een langzaam groeiend en sterk ras is. Daarom is dit ras erg geschikt om biologisch gehouden te worden. De kip krijgt de tijd om te groeien en dat is beter voor de kip en voor het vlees. Het vlees van de Polderhoen heeft namelijk meer smaak en een stevigere structuur dan gangbaar kippenvlees.

Diervriendelijkheid

De Polderhoen wordt op een biologische manier gehouden en heeft daarom een veel diervriendelijker leven dan een gangbare kip. De kippen hebben een warme stal, zitstokken, gelegenheid om stofbaden te nemen en natuurlijk de vrijheid om buiten rond te scharrelen. Buiten kunnen de dieren de schaduw opzoeken en is er voedsel om te pikken. De Polderhoen wordt diervriendelijker gehouden dan de Scharrelkip. Een biologische kip leeft langer, krijgt biologisch voer zonder hormonen, heeft meer ruimte en kan buiten rond scharrelen. 

Antibiotica

De laatste tijd is de pluimveesector vaak in het nieuws om het overmatige gebruik van antibiotica. Door dit overmatige gebruik kunnen bacteriën en virussen resistent worden voor antibiotica. Dit betekent dat deze ziektes niet of nauwelijks te bestrijden zijn met de beschikbare antibiotica.
Dit is kwalijke zaak en de biologische pluimveehouderij laat zien dat dit anders kan. Door het kiezen van een sterk ras, de juiste voeding en goede leefomstandigheden bouwt de Polderhoen een optimale natuurlijke weerstand tegen ziektes op. 

Kipspecialiteiten

Wij hebben een compleet assortiment kipproducten. Dagvers en lekker mals. Ook voor uw gebraden kip kunt u bij ons terecht, hier een overzicht van ons assortiment. Alles is dagvers! Wat dacht u van heerlijke malse kipfilet, kippoulet, kippenpoten, drumsticks, kippenvleugels, kipkarbonade, hele kip, halve kip, gebraden kippenpoten, gebraden hele kip, kipfilet gemarineerd, kipschnitzels

Dry Aged beef, perfecte rijping

De Dry-aged methode ontstond in Amerika toen het geslachte buffelvlees getransporteerd werd. De buffels werden in wagons vervoerd in open lucht en daardoor verloor het vlees aan vochtigheid. Het vlees droogde dus op natuurlijke wijze. Deze methode bestaat uit droogrijping. Na het natuurlijke proces kreeg het vlees een heel donkere kleur, vergelijkbaar met gestold bloed. Deze zwarte laag is in werkelijkheid heel droog en zorgt voor bescherming en bewaring van de binnenkant van het vlees.

Zondag van 12:00 tot 17:00 uur geopend!

Jacco grillworst

Gegevens

Jacco Rodenburg
Middenburcht 15
3452MS Vleuten
T: 0302617977
F: 0302662010
E: Stuur een mail

Openingstijden

maandag
10-12
09:00 - 18:00
dinsdag
11-12
08:00 - 18:00
woensdag
12-12
08:00 - 18:00
donderdag
13-12
08:00 - 18:00
vrijdag
14-12
08:00 - 19:00
zaterdag
15-12
08:00 - 17:00
zondag
16-12
12:00 - 17:00

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl