Al 4 generaties verstand van lekker vlees

 Uw Slager Jacco Rodenburg, Vleuten

Slide background

Welkom bij Jacco & Inge Rodenburg

Slide background

Onbetwist uw rundvleesspecialist

Slide background

Al 4 generaties verstand van lekker vlees

Slide background

De Dry-Aged specialist van Nederland

Slide background

Mooi mals en smaakvol rundvlees

Slide background

Dagverse maaltijden uit eigen keuken

Gericht op een betere balans tussen dier, milieu en mens

Wij kunnen niet in één dag de wereld veranderen, maar samen met jou doenwe elke dag een stapje. Binnen het Tante Door kipconcept streven wij naar een continue verbetering van de balans tussen de facetten dier, milieu en mens. Om tot een, naar onze mening, betere balans te komen hebben wij weloverwogen keuzes gemaakt. Keuzes als het langzaamgroeiende ras, de leeftijd van onze kippen, het soort voer, het niet gebruik maken van medicijnen, het gegarandeerde inkomen voor onze Tante Door boeren, maar ook de vestigingsplaatsen van onze bedrijven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds onze start in 2014 hopen wij dat onze keuzes binnen het Tante Door kipconcept hebben geleid tot een bijdrage aan een betere balans tussen dier, milieu en mens.

Dierenwelzijn

Binnen het Tante Door kipconcept hebben wij bewust gekozen voor een langzaamgroeiend ras. Zo leeft Tante Door gemiddeld 30% langer dan een reguliere kip. Naast een optimaal stalklimaat, stalverrijking en afleidingsmateriaal hebben onze kippen een natuurlijk dag- en nachtritme. Binnen ons concept kijken wij niet alleen naar het maximaal aantal kippen per vierkante meter, maar juist ook naar het maximaal aantal kilo per vierkante meter. Tevens vinden wij het belangrijk dat naast onze boeren ook het moederdierbedrijf, de broederij en de slachterij in Nederland gevestigd zijn om de onderlinge transporttijden zo kort als mogelijk te houden.

Milieu

Veel dierlijke producten hebben in een bepaalde mate een CO2-voetafdruk. Omdat onze Tante Door kippen trager groeien en langer leven dan bijvoorbeeld reguliere kippen hebben zij ook meer voer nodig. Als wij de vergelijking trekken op het gebied van de CO2-voetafdruk tussen bijvoorbeeld reguliere en biologische kippen zijn wij van mening dat onze Tante Door kippen hier tussenin zitten. Ook de soja die wij voor het voer van onze Tante Door kippen gebruiken is verantwoorde soja (RTRS), dit houdt in dat er bij het telen is gelet op het verantwoordelijk omgaan met de wetgeving, arbeid, gemeenschap, natuurlijke omgeving en goede landbouwpraktijken.

Mens

Wij vinden het belangrijk dat onze Nederlandse boeren een eerlijke prijs ontvangen. Wij voorzien de boer in een gegarandeerd inkomen wat neerkomt op een vaste prijs per vierkante meter voor het verzorgen van onze Tante Door kippen. Dagelijks zetten onze boeren zich met volle overgave in om Tante Door een goed leven te geven. Onze boeren geven aan dat zij veel plezier beleven aan het verzorgen van onze Tante Door kippen en trots zijn om deel uit te maken van dit mooie concept.

100% Nederlandse kip met een volledig gesloten keten

Wij vinden het belangrijk dat je weet waar jouw stukje kip vandaan komt. Tante Door is een 100% Nederlandse kip omdat alle bedrijven in de keten uitsluitend in Nederland gevestigd zijn. Van moederdier tot aan de slager. Het is een volledig gesloten keten in eigen beheer en staat geheel op eigen benen. Juist hierdoor zijn wij in staat, om samen met alle schakels in de keten, snel verbeteringen door te voeren. Het Tante Door kipconcept heeft naast de algemene standaard certificeringen een totaal eigen controleprogramma wat onafhankelijk gecontroleerd én gecertificeerd wordt door Kiwa VERIN.

Antibioticavrij concept

Al het kippenvlees in Nederland is antibioticavrij, let op, we benadrukken hier nogmaals: het vlees is antibioticavrij. Op het moment dat kippen ziek worden, krijgen zij antibiotica toegediend van de dierenarts, vervolgens wordt er een langere wachttijd aangehouden voor het slachten om er zeker van te zijn dat de antibiotica uitgewerkt is. We weten echter nooit 100% zeker of het vlees dan geen residuen meer van antibiotica bevat (de wachttermijn is immers een gemiddelde en dit is voor elke kip anders). Residuen van antibiotica in vlees kunnen misschien leiden tot een antibioticaresistentie bij bacteriën welke gevaarlijk kunnen zijn voor de mens.

100% antibioticavrij kipconcept

Binnen het gehele Tante Door kipconcept wordt geen antibiotica gebruikt. Dit houdt in dat wij het gebruik van antibiotica zoveel mogelijk proberen uit te sluiten. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend door de dierenarts. Deze kippen zullen vervolgens niet onder het concept Tante Door verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het gehele concept – en dus niet alleen het vlees – van Tante Door antibioticavrij is.

Ons alternatief

Net als bij mensen zijn kippen die gezond en vitaal zijn minder vatbaar voor ziektes. Door het toevoegen van etherische oliën, zuren en butyraten aan het voer van Tante Door wordt de darmgezondheid van Tante Door ondersteund. De etherische oliën en zuren werken antibacterieel en butyraten werken ontstekingsremmend en hebben daarmee een darm helende werking. Deze toevoegingen voorzien de dieren van de beste en juiste voeding tijdens verschillende fases in hun leven en kunnen ze coccidiose op een veilige manier doorstaan.

Kipspecialiteiten

Wij hebben een compleet assortiment kipproducten. Dagvers en lekker mals. Ook voor uw gebraden kip kunt u bij ons terecht, hier een overzicht van ons assortiment. Alles is dagvers! Wat dacht u van heerlijke malse kipfilet, kippoulet, kippenpoten, drumsticks, kippenvleugels, kipkarbonade, hele kip, halve kip, gebraden kippenpoten, gebraden hele kip, kipfilet gemarineerd, kipschnitzels

Dry Aged beef, perfecte rijping

De Dry-aged methode ontstond in Amerika toen het geslachte buffelvlees getransporteerd werd. De buffels werden in wagons vervoerd in open lucht en daardoor verloor het vlees aan vochtigheid. Het vlees droogde dus op natuurlijke wijze. Deze methode bestaat uit droogrijping. Na het natuurlijke proces kreeg het vlees een heel donkere kleur, vergelijkbaar met gestold bloed. Deze zwarte laag is in werkelijkheid heel droog en zorgt voor bescherming en bewaring van de binnenkant van het vlees.

US Rodenburg 24

Gegevens

Jacco Rodenburg
Middenburcht 15
3452MS Vleuten
T: 0302617977
F: 0302662010
E: Stuur een mail

Openingstijden

 

Maandag 11:00 - 17:45
Dinsdag 08:30 - 17:45
Woensdag 08:30 - 17:45
Donderdag 08:30 - 17:45
Vrijdag 08:00 - 17:45
Zaterdag 08:00 - 16:30
Zondag Gesloten

 

Webdesign & Fotografie door Keurweb.nl